luni, 26 ianuarie 2015

                        NATURA "PAMANTEASCA" A LUI                                                              ALEXANDRU


                 Cand a implinit 13 ani, Alexandru a asistat la trierea cailor buni de catre tatal sau si curtea macedoneana, in vederea cumpararii lor. Cu aceasta ocazie, cand tatal sau a refuzat sa cumpere un cal naravas, motivand ca e prea salbatic, Alexandru a intervenit, spunand: „Ce cal pierd (ei, suita lui Filip)! Si numai pentru ca ei nu stiu sa se poarte cu un cal”!
                  El observase ca acel cal considerat ca fiind prea naravas se speria de umbra lui, asa ca l-a intors cu capul spre soare si apoi l-a incalecat fara frica. Aceasta este istoria calului numit Bucefal: Alexandru a stiut cum sa-l incalece si cum sa-l conduca, ceea ce i-a impresionat pe toti curtenii. Filip a cumparat pentru Alexandru calul Bucefal pentru suma de 13 talanti.
               Acest cal a intrat si el in istorie impreuna cu stapanul sau vestit Alexandru, care i-a fost stapan absolut de atunci incolo.
„Macedonia este un regat prea mic pentru tine”, i-ar fi spus tatal sau lui Alexandru, impresionat de performantza fiului, dupa ce l-a vazut reaparand pe cal fara sa fi patzit nimic
Confom istoricilor, Alexandru era un baiat deosebit, avand o frumusetze feminina. Exact opusul tatalui sau Filip, care era un barbat de tip „alfa-male” cum spun azi americanii. Filip era o bruta care bea de stingea si era dur cu toti cei din jurul sau. Alexandru avea trasaturi delicate; toate reprezentarile lui ramase pana la noi confirma acest lucru!
Cand parintii lui Alexandru au aflat si faptul ca in relatia lui cu iubitul sau Hefestion acesta avea rolul pasiv, ei s-au speriat de-a binelea. Nu pentru ca relatiile homoetotice ale lui Alexandru cu baietii sau barbatii erau interzise, din contra! Numai ca erau speriati ca Alexandru va ramane toata viata homosexual pasiv! „A fem-homosexual”, spun istoricii americani astazi. In greceste existau mai multe cuvinte cu acest sens. Ceea ce nu era potrivit pentru un rege, cum se credea pe atunci. Daca ar fi fost un simplu cetatean, ar fi fost altceva. Dar ca rege, nu!
„De ce ti-e frica nu scapi” se spune. Alexandru s-a simtit bine toata viata numai cu Hefestion, si numai in acest rol.
             Ce se intampla azi cand tatal unui baiat afla despre fiul sau ca este homosexual pasiv? Cum cunosc mai multe cazuri, voi spune exact: ii angajeaza baiatului femei care sa il „invetze” cum sa „procedeze”. Nu putem vorbi direct despre „acest lucru” pentru ca noi nu traim intr-o cultura permisiva, cum au fost culturile din antichitate greco-romane, ci in cea derivata din sexofobia abrahamica. Ceea ce au facut si parintii lui Alexandru, la alt nivel (regal, evident): i-au adus pe tava fete ale nobililor macedoneni, dar si hetaire (prostituate), adica specialiste in sex! Evident cu aceeasi lipsa de succes ca si in cazurile contemporane cu noi!
Baiatul Alexandru le dadea cu flit si se descotorosea in graba de ele.
                                                                                                                POSTAT DE ELIZA DALVARU 

Un comentariu:

  1. I find your site super brilliant, I wish you every success because you deserve it, good luck and again well done for this superb site!

    voyance mail rapide

    RăspundețiȘtergere